V Prešove budú kompletní až v pondelok, Šafranko na odchode

11.06.2009 Prešov

Prešov 11. júna (TASR) - Iba 17 hráčov sa objavilo na úvodnom tréningu futbalového klubu Tatran Prešov pred štartom nového ročníka Corgoň ligy.
Čaká sa na dovolenkujúceho trénera Romana Pivarníka i ďalších hráčov, v kompletnom zložení by sa mali \"koňare\" zísť v pondelok.
\"Brankár Al-Rashidi príde v sobotu, Bernardo Mariano priletí z Brazílie v nedeľu, včera sa ženil Vršajevič a spoločne s Drakulom prídu tiež až v priebehu víkendu, \" informoval TASR o situácii v mužstve jeho vedúci Jozef Košút. Dve štvrtkové tréningové jednotky viedol pri Pivarníkovej absencii druhý asistent Jozef Kostelník. Naplno zarezával aj Tomáš Josl, ktorý mal na jar zdravotné problémy a tiež brankár Jozef Talian, ktorý už v poslednom kole minulého ročníka Corgoň ligy sedel na lavičke náhradníkov.
Jedinou avizovanou posilou v kádri Tatrana je stopér Michal Hanek, ktorý na východ republiky prestúpil z tímu úradujúceho majstra Slovana Bratislava. Kolónka odchodov takisto nie je presýtená, zmestili sa do nej len dve mená: \"Na odchode je brankár Miloš Buchta, ktorý išiel na skúšku do poľskej Polonie Bytom. Do zahraničia má namierené aj Ján Šafranko, ale nechce prezradiť, o aký klub ide, \" dodal Košút.
Tatran, ktorý v nedávno skončenom ročníku Corgoň ligy obsadil na nováčika solídne 7. miesto, má v pláne odohrať šesť prípravných zápasov. Začína 16. júna proti Moldave nad Bodvou, generálkou na nový ročník CL bude pre zverencov trénera Pivarníka duel so Sigmou Olomouc.

Program letnej prípravy 1. FC Tatran Prešov:
16. júna (19.30 h): Moldava - 1. FC Tatran Prešov
20. júna: Rimavská Sobota - 1. FC Tatran Prešov
23. júna (18.00): 1. FC Tatran Prešov - Michalovce
27. júna (18.00): Székesféhervár - 1. FC Tatran Prešov
30. júna: Ruch Chorzów - 1. FC Tatran Prešov (v Českom Těšíne)
4. júla (17.30): Sigma Olomouc - 1. FC Tatran Prešov
 

Vyberte región